Svenskt recept följer

Classic Champagne Cocktail

A real party starter!

1 drink

1 sugar cube

3 dashes of Angostura Bitters

1 fl oz of Bardinet Napoleon French Brandy (nr 369)

Sparkling Wine, Anna de Codorniu (nr 7369)

 

Place the sugar cube in a high champagne glass. Splash the Angostura Bitters over the sugar cube. Add the brandy and stir. Fill up with sparkling wine.

 

Crostini with Parma Ham and Figs

Sweet and savory crostinis are a luxury snack to the champagne cocktail.

Makes 12

 

Toast 12 slices of baguette. Spread with some cream cheese.  Divide 4 slices of parma ham into 3 long stripes each. Slice 2 figs into 12 small wedges. Top with the parma ham and fig wedges and drizzle some runny honey over.

 

 Klassisk Champagne Cocktail

Det här är en klassiker som sätter fart på vilken fest som helst. Vi valde ett bra mousserande istället för champagne till den här goda cocktailen.

1 drink

 

1 sockerbit

3 stänk Angostura Bitters

3 cl Bardinet Napoleon French Brandy (nr 369)

Anna de Codorniu (nr 7369)

 

Lägg en sockerbit i en högt champagneglas. Stänk över Angostura Bitters och häll i brandyn. Rör om. Fyll upp med mousserande vin.

 

Crostini med parmaskinka och fikon

Salta och söta små crostini är lyxigt till champagnecocktailen.

12 stycken

 

1 liten baguette

6 msk naturell färskost

4 skivor parmaskinka

2 färska fikon

flytande honung

 

Skär baguetten i tolv skivor. Rosta bröden lätt i ugnen. Bred på färskost. Dela varje skinkskiva i tre långa remsor och fördela på bröden. Skär fikonen i 12 klyftor och garnera med dem. Ringla över lite honung och servera.

 
3 Responses to “A Toast to a Glittering New Years Eve – En skål för en glittrande nyårsafton/Champagne Cocktail”

  1. Tips inför nyårsmiddagen | Matgeek

    […] hon driver tillsammans med Ulrika Ekblom finns det ännu mer inspiration inför nyår i form av en Champagne cocktail med tilltugg och Lingonberry fizz. Plus allt annat gott som de tidigare publicerat förstås. Jag […]

  2. Gör nyårsdrinken med champagne | Matgeek

    […] En klassisk champagnecocktail – bubbel med lite bitter och brandy säger ingen nej till. Lingon Fizz – ta fram en flaska rosé och ge den smak av lingon. Friskt och fräscht. Kir Royal – svartvinbärslikör är det som ger smak i den här klassikern. Champagnecocktail med Midori – aningen annorlunda men fortfarande väldigt gott. Ananas- och limechampagne – som en smak av sommar. Limoncello- och champagnecocktail – friskt och syrligt som får smaklökarna att vakna. Glöggbubbel – men det här var ju lite spännande! Fläderchampagne – fräscht, somrigt och smakar som ett litet leende. […]

  3. Nu pratar vi bubbel - champagne till nyår 2013 | Matgeek

    […] En klassisk champagnecocktail – bubbel med lite bitter och brandy säger ingen nej till. Lingon Fizz – ta fram en flaska rosé och ge den smak av lingon. Friskt och fräscht. Kir Royal – svartvinbärslikör är det som ger smak i den här klassikern. Champagnecocktail med Midori – aningen annorlunda men fortfarande väldigt gott. Ananas- och limechampagne – som en smak av sommar. Limoncello- och champagnecocktail – friskt och syrligt som får smaklökarna att vakna. Glöggbubbel – men det här var ju lite spännande! Fläderchampagne – fräscht, somrigt och smakar som ett litet leende. […]

Leave a Reply