This is the second book Liselotte has written about Afternoon Tea which she co-authored with journalist Jan Gradvall. It is mainly produced in Bath England where every location is stunningly beautiful. The book Afternoon Tea/ICA bokförlag won best prize in the category “Etnical food” in Grythyttan, Sweden at the Swedish Food Literature prize 2012. Bruno Ehrs is the talented photograper. Afternoon Tea is very complex but it is sure a lot about scones. Please enjoy our Chocolate Scones which also can be made plain or with a seasoning of your choice.

 

YOU CAN WIN A BOOK! Simply write a comment about your best Afternoon Tea moment here or at Le Parfait on Facebook. We’ve got two books waiting for lucky winners.

 

DU KAN VINNA EN BOK! Skriv bara ditt bästa afternoon tea-minne i kommentarsfältet här eller på Le Parfaits Facebook-sida. Vi har två böcker som väntar på nya ägare.

 

Det här är den andra boken som Liselotte har skrivit om afternoon tea. Boken Afternoon tea/ICA bokförlag skrev hon med journalisten Jan Gradvall och fick bästa pris i kategorin “Etniska kokböcker” i Årets Svenska Måltidslitteratur 2012 i Grythyttan för några veckor sedan.  Bruno Ehrs står för de vackra bilderna. Afternoon tea innefattar mycket, men en sak är säker, scones finns nästan alltid med på menyn. Varsågod att njuta av ett recpet ur boken – chokladscones. De kan även göras naturella eller med någon annan smaksättning du tycker om.

www.bokus.se

www.adlibris.se

Swedish recipe will follow

Chocolate Scones

Luxury scones with a taste of chocolate. Bake a double batch, it’s so good!

6 scones

Preheat oven to 225 C/435 F. In a mixing bowl mix 1 3/4 cup flour, 1 tsp salt, 1 tsp baking powder. Add 2oz room temperated butter in cubes and work it in with your fingers until it is crumbly. Add 3/4 cup couble cream and 2 1/2 oz of chopped dark chocolate and knead until a elastic dough. Use a small drinking glass to cut out round scones. Brush with double cream and bake for about 10 minutes. Let cool a little before sprinkle with confectioners sugar. Serve still a little warm with butter, clotted cream or cream cheese.

IN SWEDISH

Chocolate Scones

Extra lyxiga blir sconesen med mörk choklad i smeten. Gör gärna dubbel sats, det går åt!

6 stycken

 

4 dl vetemjöl

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

50 g rumsvarmt smör

1 ½ dl vispgrädde

75 g mörk kvalitetschoklad, 60%

Till garnering

florsocker

Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop de torra ingredienserna med smöret. Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg. Hacka chokladen grovt och knåda in i degen. Kavla ut degen till en två centimeter tjock platta och tag ut sex rundlar med hjälp av mått eller glas. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla sconesen med grädde och grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, tills de fått fin färg. När de svalnat lite pudrar du dem med florsocker genom en sil. Goda med smör eller clotted cream eller cream cheese.