Scroll down for English recipe

Äggfyllda tomater

Fyll en tomathalva med ett ägg och baka i ugnen med ett krispigt täcke av bröd, parmesan och örter. Mums!

4  portioner

2 stora tomater

4 små ägg

2 msk riven färsk parmesanost

1 msk smulat vitt bröd

1 msk hackade örter, t ex basilika, oregano, timjan

olivolja

flingsalt och nymalen svartpeppar

 

Sätt ugnen på 200 grader. Skär tomaterna horisontellt i halvor. Gröp ur innehållet och låt de rinna av upp och ner på hushållspapper ca 5 minuter. Salta lätt och ställ dem med öppningen uppåt i en smord form. Knäck ett ägg i varje tomathalva. Blanda samman ost, brödsmulor och örter med lite salt och peppar från kvarn. Ställ in i ugnen ca 12-15 minuter tills äggen stelnat. Ät med rostat bröd.

 

IN ENGLISH

Baked tomatoes with eggs and herbes

Very good served with some good toast.

Serves 4

 

Preheat your oven to 200°C/390°F. Divide 2 large tomatoes in half. Scoop the seeds out with a spoon. Turn them upside down on a paper towel for 5 minutes to dry out a little. Put the tomatoes in a baking dish and crack 1 small egg in each tomato. Sprinkle with a little salt. Make a mixture of 2 tbsp grated parmesan cheese, 1 tbsp bread crumbs and 1 tbsp chopped fresh herbes of your choice. Top each tomato with the mixture and add some fresh pepper. Bake 12-15 minutes until the eggs are set. Serve with toast and butter.

 


Leave a Reply