Scroll down for English recipe

Ajakakor med jordgubbsmarmelad

ca 25 stycken

 

3 1/2 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1/2 dl florsocker

200 g smör

ca 2 dl jordgubbsmarmelad

 

Gör så här:

1. Hacka samman vetemjöl, potatismjöl, florsocker och smör. Arbeta ihop till en deg.

2. Forma degen till rullar, ca 4 cm i diameter. Täck rullarna med plastfolie och låt dem vila i kylen i ett par timmar.

3. Tag ut rullarna och skär dem i knappt 1 cm breda skivor. Lägg dem på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

4. Lägg samman kakorna två och två med lite jordgubbsmarmelad mellan.

 

IN ENGLISH

Aja cookes with strawberry jam

Makes 25

Crumble 1 1/2 cups of flour, 1/4 cup of potatoe starch, 3 tbsp of confectioners sugar with 1/2 a pound of butter until a dough. Divide the dough into 4  pieces and form them into logs. Cover with plastic wrap and chill for 2 hours. Preheat the oven to 175° C/350° F. Cut the dough into 50 slices and place on a baking tray lined with parchment paper. Bake for 10 minutes. Allow to cool. Spred some strawberry jam between 2 cookies and repeat utnil you have 25 cookies.