Scroll down for English recipe

Amerikanska pannkakor

Puffiga och pösiga är pannkakorna som är så goda med varm lönnsirap och färska bär.

4 portioner

2 ägg

5 dl lättfil

1 msk smält smör

1 dl grahamsmjöl

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 krm salt

smör till stekning

Till servering:

Färska bär och varm lönnsirap

 

Vispa ihop ägg, lättfil och smält smör. Blanda de torra ingredienserna och rör i dem till en klumpfri smet. Stek plättstora pannkakor cirka 1 minut på var sida i lite smör på medelvärme. Servera med färska bär och varm lönnsirap.

 

IN ENGLISH

American pancakes

Puffy pancakes served with warm maple syrup and fresh berries is a perfect start of the day.

Serves 4

In a mixing bowl mix 2 large eggs with 2 cups of butter milk. Add 1 tbsp of melted butter, 1 1/4 cup of flour, 2 tsp of baking soda and 1 pinch of salt. Mix well until a smooth batter. Melt some butter in a frying pan and add appr 1/4 cup of batter to each pancake. Cook on medium heat about 1 minute on each side. Serve with warm maple syrup and fresh berries of your choice.