Scroll down for English recipe
Apelsinscones
12 stycken
Servera de underbara sconesen med cream cheese och sylt.
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
30 g smör
2 dl mjölk
rivet skal av 1 apelsin, ekologisk
lite mjölk till pensling
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
3. Tärna smöret och tillsätt det till mjölet.
4. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta hastigt ihop till en deg.
5. Dela degen i 12 lika stora bitar och forma dem till runda bullar.
6. Lägg bullarna på en plåt försedd med bakplåtspapper och pensla dem med mjölk.
7. Grädda dem i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.
8. Servera sconesen nybakade med en god marmelad och gärna cream cheese.
IN ENGLISH
Orange scones
Serves 12
Preheat the oven to 200°C/390° F. Mix 2 1/4 cups of flour, 2 1/2 tsp baking soda and 1 pinch of salt in a mixing bowl. Cut 1 ounce of butter in small cubes and crumble into the dry mixture with clean hands. Add 1 cup of milk and stir quick to into a dough. Divide the dough into 12 peaces and form them into small balls. Place the scones on a baking tray lined with parchment paper. Brush with milk and bake for 10 minutes until golden. Let cool 10 minutes before splitting in half. Serve directly with cream cheese and jam.