Scroll down for English recipe

Ärt- och myntasallad

En perfekt förrätt eller bufférätt är den här sötsalta rätten som gärna serveras med salta charkuterier.

4 portioner

 

150 g sockerärtor

100 g fetaost

3-4 kvistar mynta

1 msk olivolja

flingsalt och nymald svartpeppar

Till servering

200 g lufttorkade charkuterier

 

Förväll sockerärtorna mycket hastigt, ca 1 minut i lättsaltat vatten. Spola av i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med smulad fetaost och droppa på lite olja. Strö på myntablad och salta och peppra. Bjud de salta charkuterierna till.

 

IN ENGLISH

Sugar snaps and mint salad

Serves 4

Give 5 oz of sugar snaps a quick boil in salted water, about 1 minute. Rinse immediately in cold water. Transfer to a serving plate and crumble over some good feta cheese, a splash of good quality olive oil. Sprinkle on handful of small mint leaves, some sea salt and fresh ground pepper. Serve with parma ham, salami or other Italian cured meats.