Det kom ett fint brev till We Love Living om vårt drinkreportage:

We recieved a nice letter via We Love Living about our drink story:

Liebes We-love-living-Team,

ich konnte es ja kaum bis zur nächsten Ausgabe aushalten, die ENDLICH letzten Mittwoch erschien J Als ich dann noch sah, dass es diesmal Cocktail- und Limonadenrezepte zum Selbermachen gab, war es ganz um mich geschehen. Da wir heute Abend Gäste bekommen, habe ich gestern gleich die Minz-Limonade von Seite 68 angesetzt und soeben eine Kostprobe genommen…mmmmmmmmmhhhhhhhhh…ein riesen Lob an Euch!! Das Rezept ist klasse!!! Vielen Dank, dass es Euch gibt J

Sonnige Grüße aus dem frühlingshaften Hannover

Eure Sibylle

Citronlemonad med mynta

Lemonad är en färsk saft som ska drickas på en gång. Mynta och citron gör sig extra bra tillsammans. Spetsa gärna med vodka om du vill.

Ca 6 glas

2 ½ dl vatten

2 ½ dl strösocker

6 citroner

3 kvistar mynta

8-10 dl kallt mineralvatten

is

Koka upp vatten och socker och låt det sjuda tills sockret löst sig, ca 4-5 minuter. Låt lagen kallna. Pressa saften ur 5 av citronerna. Blanda den avsvalnade lagen med citronsaften i en kanna eller burk med lock. Lägg i myntan och kyl, gärna över natten. Skiva den resterande citronen och lägg i. Häll i det kolsyrade vattnet. Rör om och häll upp i isfyllda glas.

 

Lemon-mint lemonade

Serves 6

Make a simple syrup. Mix 2 1/2 dl/1cup of water with  2 1/2 dl/1cup of sugar in a sauce pan. Let it boil for 4-5 minutes until the sugar dissolves. Let cool. Pour the juice from 5 lemons in a large glass jar. Add the syrup and 3 mint sprigs. Put the jar in the fridge over night. When serving add a sliced lemon and pour 1 litre/2 pints of cold sparkling water into the jar. Stir and serve with ice.