Svenskt recept längre ner

Blue Cheese-Spinach Pizza with Apples and Sultanas

A hearty finger food with your choice of size on the wedges.

2 pizzas, 16 portions

In a food processor add 25 g/1 oz fresh crumbled fresh yeast. Add 1 cup luke warm water, 37°C/98°F. Process until the yeast is dissolved. Add 1 tsp salt and 1 tbsp of olive oil. Add 2 1/4 cups of strong flour and beat 15 minutes or 25 minutes by hand. Cover and let rise 30 minutes. Divide the dough into 2 pieces and roll into thin pizza crusts. Spread 1/2 cup crème fraiche over the crusts and sprinkle with 1/2 cup of grated parmesan. Cover with 5 oz baby spinach and crumble 5 oz blue cheese on top. Decorate with 1 sliced apple and bake at 225°C/437°F. Sprinkle on 3 tbsp of sultanas and salt and pepper to taste. Drizzle on some good olive oil and serve in wedges.

 

PÅ SVENSKA

Ädelost- spentapizzor med äpplen och russin

Lite matigare tilltugg där du själv väljer storlek på bitarna.

2 pizzor, cirka 16 portioner

 

25 g jäst (1/2 paket)

2 ½ dl vatten, 37 grader

1 tsk havssalt

1 msk olivolja

6 dl Specialvetemjöl

2 dl crème fraiche

2 dl riven parmesan

150 g ädelost

150 g babyspenat

2 äpplen

½ dl blonda russin

olivolja

 

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Lägg i havssalt och olivolja och rör eller kör i maskin tills jästen löser sig.
  2. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen för hand i cirka 15-20 minuter eller i maskin 10 minuter.
  3. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter till dubbel storlek.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen lätt och dela den i två delar.
  5. Kavla ut en del i taget till en tunn platta och lägg på bakpappersklädd plåt. Fördela crème fraichen över. Strö på parmesanosten och fördela spenaten över.
  6. Smula ädelosten och lägg på.
  7. Skiva äpplet tunt och lägg på. Ringla över lite olivolja och grädda cirka 15-20 minuter.
  8. Strö på lite russin och låt pizzan svalna nästan helt innan du klipper den i bitar.

 

 


One Response to “Blue Cheese-Spinach Pizza with Apples and Sultanas – Ädelost- spentapizzor med äpplen och russin”

  1. Trött på julmat? | Runday

    […] hade vi lite traditionell julmat som sill, skinka, potatis etc, men jag hade också gjort en pizza med blåmögelost och äpple som jag tidigare serverat på glöggmingel. Den rekommenderar jag varmt. Eftersom smaken är ganska […]

Leave a Reply