Svenskt recept längre ner

Caramelized Gingerbread and Vacherol Skewers

Makes 20

Beautiful skewers with a spicy twist.

 

Melt 1-2 tbsp of butter in a pan until golden. Cook 20 tiny cubes of a soft gingerbread sponge cake very quick until caramelized. Divide on small cocktail skewers with 20 cubes of vacherol cheese dipped in minced walnuts. Top with 20 physalis fruits and serve.

 

PÅ SVENSKA

 

Spett med karamelliserad pepparkaka och vacherol 

20 stycken

Snygga spett med bett. Kryddig och söt pepparkaka, salt ost och syrlig physalis i härlig kombo.

 

50 g mjuk pepparkaka, i 20 små kuber

1-2 msk smör

200 g vacherol- eller brieost, i 20 små kuber

15 g valnötter, finhackade

20 physalisfrukter

20 cocktailpinnar

 

Hetta upp smöret och stek pepparkakskuberna försiktigt några sekunder på var sida så ytan karamelliseras. Var aktsam då det söta sockret bränns lätt. Vänd två av ostkubernas sidor i valnötshacket. Varva med physalis på cocktailpinnar.