Svenskt recept längre ner

Chèvre Chaud

Easy, fast and elegant. Hot and creamy goat cheese on a juicy salad with salty prosciutto. Because of it being Friday night you are allowed to cheat a little, use canned marinated artichokes and grilled peppers. Piece of cake!

Serves 4

Preheat oven to 225°C/435°F. Toast 4 slices of baguette in the oven or in a toaster. Top each bread with a thick slice of chèvre and bake in the oven for for about 12-15 minutes. Meanwhile slice 1 red onion and mix with a little olive oil and a splash of balsamico in a large mixing bowl. Gently squeeze the onion with clean hands until soft. Add a handful of aragula and some flaky sea salt and fresh milled pepper. Arrange the salad and onions on four plates and top with some sliced marinated artichoke hearts and grilled pepper. Place the bread with the chèvre on top and serve with thinly 2 or 3 slices prosciutto each.

 

PÅ SVENSKA

Chèvre chaud extra allt

Ett enkelt sätt att förhöja slutet av veckan är den här smaskiga rätten med gratinerad getost på en saftig sallad med inlagda grönsaker och lufttorkad skinka. Eftersom det är fredag kommer grönsakerna från en burk. Piece of cake.

4 portioner

 

400 g chèvre

4 skivor baguette eller ciabatta, gärna av surdeg

flytande honung

1 liten rödlök

60 g rucola eller späda blandade sallatsskott

1 burk inlagda marinerade kronärtskockshjärtan

1 burk grillad paprika i olja

150 g lufttorkad skinka

1 näve valnötskärnor + 1 msk smör

olivolja och balsamico

flingsalt och nymald svartpeppar

 

Sätt ugnen på 225 grader. Rosta bröden lätt i ugnen eller i brödrosten. Skär osten i fyra skivor och lägg på bröden. Gratinera tills osten smält lite och blivit gyllene, cirka 12-15 minuter. Blanda under tiden salladen. Skär rödlöken i strimlor och lägg i en stor skål. Häll över en skvätt olja och lite balsamico och krama den mjuk med rena händer. Vänd i rucolan och salta och peppra. Fördela sallaten på fyra tallrikar och toppa med marinerade kronärtskockshjärtan, grillad paprika och skinka. Stek valnötterna mycket hastigt i smör och ringla på lite flytande honung och en nypa flingsalt. Det här är pricken över i:et och verkligen värt besväret! Strössla nötterna över salladen och lägg på var sin brödskiva med den varma osten. Servera genast.