Svensk recept följer

Chocolate Anise Toffee with Sea Salt

Chocolate, sea salt and a twist of liqourice makes your tastebuds dance.

Makes 50


Melt 1 stick of butter in a sturdy, wide sauce pan. Add ¾ cup whipping cream, 1 ¼ cup sugar, 6 tbsp light corn syrup, 1 tsp vanilla extract, 3 tbsp cocoa powder and 2 tsp ground aniseed. Cook over medium heat until a drop forms a small ball in cold water or until 140 C/284 F. Pour into a parchment lined small dish and let cool. Cut in pieces and sprinkle on some sea salt.

Choklad- och aniskolor med havssalt

Chokladkolor med lakritssmak och havssalt får dina smaklökar att dansa.

Ca 50 st

 

100 g smör

2 dl vispgrädde

3 dl strösocker

1 dl ljus sirap

1 tsk bourbon vanilla (mald vaniljstång), alt vaniljsocker

3 msk kvalitetskakao, t ex Valrhona

2 tsk stött anis

flingsalt, t ex Maldon

 

Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap, vanilj, kakao och anis och låt sjuda utan lock på svag värme. Rör om då och då. Sätt i en digitaltermometer inställd på 140 grader. När smeten når temperaturen så blir kolan hård men seg inuti. Eller gör kulprovet, droppa lite smet i ett glas med kallt vatten, går det att rulla till en kula så är det klart. Häll upp på bakplåtspapper. Låt svalna. Klipp i bitar och strö över lite salt.