Mörka, mustiga och söta chokladdrömmar för alla chocoholics. Prova en varm krämig chokladbakelse, en läcker chokladrulle med chokladganache eller en ljuv chokladmoussetårta.

Dark, hearty and sweet chocolate dreams that suits all chocoholics. Try our warm chocolate fondants, chololate roll our a smooth chocolate mousse cake.

 

Varm chokladbakelse/Warm chocolate fondant

 

Chokladmoussetårta med kaffesmak/Chocolate mousse tarte with a hint of coffee

 

Chokladrulle med chokladganache, valnötter och apelsin/Chocolate roll with walnuts and orange

 

Varm chokladbakelse

Ljuvligt len choklad rinner ur de varma bakelserna som ska serveras helt nybakade. Jättelätta att göra. Bjud fin vaniljglass till.

4 portioner

 

25 g smör

150 g mörk blockchoklad

2 ägg

1 dl råsocker

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 krm salt

Till servering

Fin vaniljglass

 

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj fyra ugnsfasta portionsformar med lite olja. Smält smöret i en kastrull och bryt i chokladen. Rör tills den smälter. Vispa ägg och socker pösigt och blanda det med chokladsmeten. Rör i ihop mjöl, bakpulver och salt och vänd i det.  Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 5-6 minuter. De ska vara kladdiga eller gärna rinniga inuti. Servera direkt med god vaniljglass till.

 

Warm chocolate fondant

Serves 4

Preheat oven to 175 C/347 F. Brush inside of 4 ramekins with melted butter or oil. In a small sauce pan melt 1 oz of butter and add 5 oz of chopped dark good quality chocolate. Stir until the chocolate melts completely. In a medium bowl whisk with an electric whisk 2 eggs and 1/3 cane sugar until light and smooth. Add the egg mixture to the chocolate mixture and stir. Combine 1/3 cup flour, 1 tsp bakingsoda and 1/2 tsp salt and mix with the wet mixture. Divide into the ramekins and bake 5-6 minutes. The center of the fondants should come out runny. Serve immediately with vanilla ice cream.

 

Chokladrulle med chokladganache, valnötter och apelsin

En festrulle med lenaste choklad med apelsinsmak blir som en hel tårta.

10-12 bitar

 

3 ägg

1 1/2 dl strösocker

5 msk kakao (gärna 100 % Valrona)

4 msk potatismjöl

2 tsk bakpulver

1 krm salt

Chokladganache

1 1/2 dl vispgrädde

200 g mörk blockchoklad

finrivet apelsinskal från 1/2 tvättad apelsin

Fyllning

4-5 msk chokladganache

3 dl vispad grädde

Dekoration

50 g grovt hackade valnötter

strimlat apelsinskal från ½ tvättad apelsin

 

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker luftigt och blanda försiktigt i kakao, potatismjöl, bakpulver och salt. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i cirka 4-5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper och drag bort pappret ovanpå. Gör ganachen genom att koka upp grädden och bryta i chokladen tills det smälter. Rör till en slät kräm och tillsätt apelsinskalet. Låt svalna lite. Vispa under tiden grädden till fyllningen. Bred 4-5 matskedar av ganachen över chokladbotten och bred vispad grädde över. Rulla ihop botten till en rulltårta, häll resten av ganachen över och dekorera med grovt hackade valnötter och fina skalstrimlor av resten av apelsinen. Går lättast med ett så kallat zestjärn.

 

Chocolate roll with walnuts and orange

Serves 10-12

Cake: Preheat oven to 250 C/482 F. Line a baking tray with parchment paper. With an electric whisk whisk 3 eggs and 0,6 cups sugar until light and smooth. Add 5 tbsp cacao, 4 tbsp potatoe starch, 2 tsp baking soda and 1/4 tsp salt. Mix gently. Pour the batter into the tray and bake 4-5 minutes. While the cake is still hot turn it out to a parcment paper that has been coated with sugar. Discard the parchment paper on top. Chocolate ganache: In a sauce pan heat 0,6 cup of heavy cream with 7 oz of chopped dark chocolate until smooth. Add 1 tbsp of orange zest. Spread 4-5 tbsp of the ganache on the cake. Whip 0,6 cups of whipping cream and spread over the ganache on the cake and roll it up. Spread the rest of the ganache evenly over the cake and sprinkle with some crushed walnuts and orange zest.

 

Chokladmoussetårta med kaffesmak

Mmmm… vilken smarrig tårta. Den räcker till många för den är väldigt mastig. Bjud gärna grädde eller glass till.

12-14 bitar

 

Botten

100 g smält smör

3 dl råsocker

2 ägg

1 ½ dl extra fint vetemjöl

4 msk kakao av fin kvalitet

1 krm salt

Mousse

500 g mörk blockchoklad

5 äggulor

2 tsk snabbkaffe

4 dl vispgrädde

Dekoration

100 g mörk blockchoklad

kakao

 

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och pudra kakao i en form med löstagbar kant, 24 cm. Smält smöret. Vispa råsocker och ägg pösigt med elvisp. Blanda mjöl, kakao och salt och rör i det i smeten. Rör i det smälta smöret. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten. Låt svalna i formen. Gör under tiden moussen: Hacka chokladen grovt och lägg den i en metallskål som du sätter över en passande kastrull med sjudande vatten. Rör tills chokladen smälter. Tag av skålen från kastrullen och låt det svalna ca 10 minuter. Rör då och då. Vispa ihop äggulorna och tillsätt det till chokladen tillsammans med kaffepulvret. Vispa grädden och vänd i. Förvara svalt tills kakan har svalnat. Lägg i moussen i formen och jämna ut ytan. Kyl tårtan i minst 2 timmar. Hyvla över mängder med choklad och pudra över kakao.

 

Chocolate mousse cake with a hint of coffee

Serves 12-14

Cake: Preheat oven to 175 C/347 F. Brush a 9 inch spring pan with melted butter and coat with cacao. Melt 4 oz of butter and set a side. In a mixing bowl combine 1 1/3 cups cane sugar and 2 eggs and beat with an electric whisk until fluffy. Mix 0,6 cups of self rising flour, 4 tbsp cacao and 1/4 tsp salt. Add the melted butter and mix gently. Pour the batter in the pan and bake for 35 minutes. Let the cake cool in the pan. Chocolate mousse: Melt 1 lb dark chocolate in a double boiler. Let it cool for 10 minutes. Add 5 egg yolks and 1 tsp of instant coffee and mix well. Whip 1 2/3 cups of whipping cream. Fold the whipped cream into the chocolate mixture. Pour the mousse over the cake in the pan. Put the cake (still in the pan) in the fridge for at least 2 hours. Remove the pan gently and garnish with chocolate curls and cacao.