Svenskt recept följer

Chocolate Truffles with Lingonberries

This is an exciting combination of dark choclate and lingonberries. You can also substitute the lingonberries with cranberries.

Makes 30 

Crush 3 tbsp of frozen but thawed lingonberries with a spoon. Chop 3 ½ oz of dark chocolate in pieces and place in a heat proof mixing bowl. Add 2 tbsp of butter and place over a sauce pan with simmering water. Stir until melted. Add the lingonberries , 1 tbsp of crème fraiche and 6 tbsp of confectioners sugar. Mix well and let it cool in the fridge 30 minutes. Divide into 30 small balls. Mix 3 tbsp of cocoa powder with 2 tsp of ground cinnamon. Roll the balls in the mixture. Keep cool.

 

Chokladtryfflar med lingon

En spännande kombination av choklad och syrliga lingon.

Ca 30 st

 

½ dl tinade lingon

200 g mörk kvalitetschoklad, 70 %

2 msk smör

1 msk crème fraiche

1 dl florsocker

Till garnering

½ dl kakao

2 tsk kanel

 

Mosa lingonen lätt med en gaffel. Bryt chokladen i bitar. Lägg choklad och smör i en skål och ställ över en kastrull med kokande vatten låt smälta under omrörning. Blanda ner lingon, crème fraiche och florsocker. Blanda ordentligt och ställ in i kylen ca 30 minuter. Klicka ut smeten till ca 30 bollar. Blanda kakao och kanel och rulla tryfflarna däri. Förvara svalt.

 



2 Responses to “Chocolate Truffles with Lingonberries – Chokladtryfflar med lingon”

Leave a Reply