Svenskt recept längre ner

 

Christmas Lamb Sliders

A hearty hors d’oeuvre perfect for a Christmas drink.

15 sliders

Mix 1 lb lamb minced meat with 1 egg, 1/2 tsp ground cinnamon, 1/2 tsp ground coriander seed, 1 tsp ground cumin, 1 grated garlic clove, 1 tsp salt and 1 tsp freshly ground pepper. Divide into 15 meatballs and shape into mini burgers. Cook in a little oil on medium heat 2 1/2 minutes a side. Serve with a slaw made of 4 oz  teared blanched brussel sprouts, 1 very small sliced apple, 3 tbsp mayonnaise, 1 tsp french mustard and a pinch of salt on crostini. Garnish with some fresh rosemary sprigs on top.

 

PÅ SVENSKA

Julkryddade minilammburgare på crostini

Lite matigare tillbehör som passar utmärkt till drinken.

 

15 stycken

400 g lammfärs

1 ägg

½ tsk malen kanel

½ tsk malen koriander

1 tsk malen spiskummin

1 vitlöksklyfta, riven

1 tsk salt

1 tsk nymald svartpeppar

smör eller olja till stekning

Brysselkåls-cole slaw

100 g brysselkål, alt vitkål

1 litet rött juläpple, tunt skivat

1 tsk fransk senap

3 msk majonnäs av bra kvalitet, t ex Hellmann’s

1 krm salt

Dessutom

15 tunna skivor baguette, rostade

Ev rosmarinkvistar till dekoration

 

Blanda färsen med ägget, kryddorna, salt och peppar. Forma femton små burgare med rena blöta händer och lägg på en sköljd skärbräda. Hetta upp smör eller olja och stek burgarna cirka fem minuter runtom. Skär bort roten på brysselkålen och dra loss bladen. Blanda med äppelskivorna i en skål. Rör samman senap, majonnäs och salt. Vänd i kålen och äpplena. Lägg en burgare på varje bröd, toppa med lite brysselkåls-cole slaw, peppra lätt och sätt i en rosmarinkvist om du vill.