ENGLISH RECIPE WILL FOLLOW

Club sandwich

En annan klassiker som för tankarna till en bar eller herrklubb. En riktigt matig macka som gärna kan serveras med goda chips.

1 portion

 

1 litet majskycklingbröst med skinn

2 strimlor bacon

½ tomat

¼ avokado

¼ rödlök

sallat

2 rostade surdegsbrödskivor av t ex dinkel

flingsalt och nymald svartpeppar

Dressing

1 dl crème fraiche

½ dl majonnäs

1 tsk curry

1 liten riven vitlöksklyfta

1 krm salt

1 krm socker

 

Blanda samman ingredienserna till dressingen. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingfilén lätt på båda sidor i lite smör eller olja. Salta och peppra. Lägg den i en ugnsform och låt gå i ugnen till en temperatur av 70 grader eller tills köttsaften är klar. Låt vila och skär det sedan i tunna skivor. Salta på skivorna också. Stek baconet krispigt. Skiva tomat, avokado och rödlök. Skölj och torka sallaten. Fördela ingredienserna mellan de två rostade brödskivorna och salta och peppra mellan. Bjud dressingen till.

 

IN ENGLISH

Club Sandwich

A classic dish reminiscent of a gentlemens club. A hearty sandwich which should be served with crispy potato chips.

Serves 1

Preheat oven 175°C/350°F. Cook a small chicken breast with skin on in a little olive oil on both sides a couple of minutes until browned. Salt and pepper to taste. Bake in the oven until the inner temperature measuring 70°C/158°F. Let it rest for a few minutes before slicing it into thin slices. Sprinkle on some sea salt. Make a dressing by mixing 1/4 cup of crème fraiche or sour cream, 3 tbsp of mayonnaise, 1 tsp curry powder, 1 small grated garlic clove, 1 pinch of sugar and 1 pinch of salt. Cook 2 slices of bacon until crisp. Cut 1 tomato, 1/4 avocado and 1/4 red onion into slices. Wash and dry some crispy lettuce leaves and arrange all the ingredients except for the dressing between 2 toasted sour doug bread slices. Cut in half and serve with the dressing on the side and some good quality potato chips.

 

 


Leave a Reply