Svensk recept längre ner

Focaccia with Roasted Veggies and Mozzarella

A perfect picnic sandwich.

Serves 8

Preheat oven to 225C/435F. Roast your harvest veggies such 1 sliced zucchini, 2 quartered peppers, 2 chopped chili,  2 quartered red onions, 1 sliced fennel, a handful of olives with a little olive oil and salt and pepper in the oven for 20 minutes until coloured. Cut a large home made or store bought focaccia bread lengthwise and spread your veggies between the slices. Top with 2 teared mozzarella balls. Sprinkle a little sea salt and fresh pepper on top. Add some fresh herbs of your choice. Cut in pieces and serve.

 

PÅ SVENSKA

 

Foccacia med rostade grönsaker och mozzarella

Perfekt picknickmacka.

8 portioner

1 stort focacciabröd, hembakat eller köpt

1 zucchini

2 paprikor

2 chili

2 rödlökar

1 fänkål

1 dl oliver

olivolja

flingsalt ocn nymald svartpeppar

färska örter

 

Sätt ugnen på 225 grader. skär alla grönsaker i grova bitar och lägg i ett lager på en plåt och rosta i 20 minuter tills de får lite färg. Dela brödet på längden och lägg på grönsakerna. Smula över mozzarellan, salta och peppra och toppa med örter. Lägg på resten av brödet, skär i bitar och servera.