Focaccia with spinach and mozzarella

Store bought foccacia works well with this hearty sandwich.

4 sandwiches

Slice 4 focaccia flat breads horizontally. Mix 3 oz of fresh baby spinach with some olive oil, a pinch of sea salt and a lot of fresh ground black pepper. Slice 2 balls of mozzarella cheese in thin slices and divide the spinach and cheese between the bread slices. Drizzle on a few drops of balsamico glaze. Place in a sandwich bag, preferably of paper.

 

PÅ SVENSKA

Focaccia med spenat och mozzarella

Köp färdig portionsfocaccia och du har goda lunchmackor klara i ett nafs. Med spenat och mozzarella blir det rena lunchrätten.

4 smörgåsar

 

4 färdiga portionsfocaccia, gärna med topping av soltorkade tomater eller oliver

1 påse babyspenat, 70 g

2 klumpar buffelmozzarella

olivolja, gärna smaksatt med t ex citrus-, chili-, eller svampsmak

lite creama di balsamico

flingsalt och nymald svartpeppar

 

Skär bröden mitt itu. Skölj spenaten och torka den. Skiva mozzarellan. Blanda spenaten med lite olja och salt och peppar. Fördela den på hälften av brödbitarna och lägg på osten. Salta och peppra igen och droppa över lite crema di balsamico. Om smörgåsarna ska tas med lindas de lämpligast in i smörpapper.

 

 


One Response to “Focaccia with Spinach and Mozzarella”

  1. tina

    Åh vad gott det ser ut! Bilderna här inne är som alltid fantastiska!

Leave a Reply