Svenskt recept längre ner

Ginger Snaps with Cheese Spread and Figs

Super easy and super tasty! Assemble the ginger snaps just before serving so they don’t get soggy.

25 servings

In a small sauce pan heat 1/2 cup of crème fraiche. Stir in 1/2 cup of grated mature cheese such as cheddar and 1/2 cup grated parmesan. Let the cheese melt in the crème fraiche until a smooth spread. Add 1 tbsp of runny honey for sweetness. Let cool completely and chill for an hour. Spread onto the ginger snaps and garnish with some pomegranate seeds or frozen lingon berries. Drizzle a little runny honey over each and serve right away.

 

PÅ SVENSKA

Pepparkakor med ostkräm och fikon

Superlätt och supergott! Ska göras i sista minuten då pepparkakorna lätt mjuknar.

Ca 25 stycken

 

1 paket, 100 g tunna pepparkakor med mandel, så kallade ”Almond Thins”, Jules Destrooper

1 dl crème fraiche

1 dl riven prästost

1 dl riven parmesanost

1 msk flytande honung + mer till dekoration

2 fikon

ev lite granatäpplekärnor eller frysta lingon

 

  1. Hetta upp crème fraichen i en kastrull och rör i osten så den smälter.
  2. Blanda i honungen och häll upp krämen i en låg skål och ställ in i kylen en timme.
  3. Med hjälp av två teskedar som du emellanåt doppar i en mugg varmt vatten formar du små ”ägg” av smeten och lägger på pepparkakorna.
  4. Klyfta fikonen tunt och garnera med dem och gärna lite granatäpplekärnor eller lingon. Ringla över lite honung och servera omedelbart.