Svenskt recept längre ner

Greek Salad with Watermelon and Roasted Fennel Seeds

Replace the tomatoes with watermelon and you get the best summer salad.

Serves 4

 

Peel and cube 2 1/2 lb of water melon. Peel and deseed 1 cucumber and chop in rough pieces. Peel and slice 2 red onions. Mix everything in a large mixing bowl. Toast 1 tbsp of fennel seeds in a dry pan utnil it pops. Crush the seeds with a mortar and pestle and add to the bowl and mix. Add a handful of calamata olives. Chop a small bunch of fresh mint and add. Crumble 3 1/2 oz of of feta cheese and mix in. Squeeze 1/2 lemon in the salad and add a good splash of virgine olive oil. Salt and pepper to taste.

 

PÅ SVENSKA

Grekisk sallad med vattenmelon och rostade fänkålsfrön

Med melon istället för tomater blir den här salladen sommarens bästa.

4 portioner

 

1 kg vattenmelon

1 gurka

1-2 färska rödlökar

1 msk fänkålsfrön

1 dl svarta oliver med kärnor

en liten näve färska myntablad

100 g äkta fetaost

½ citron

olivolja

flingsalt och nymald svartpeppar

 

Skala och tärna melonen. Skala, dela gurkan på längden och kärna ur den med en sked. Skär den i halvmånar. Strimla löken tunt. Blanda det i en skål. Rosta fänkålfröna hastigt i torr panna så det ”knäpper”. Mortla dem lätt och tillsätt det till grönsakerna. Blanda i oliver och riv i myntabladen. Smula i osten. Kläm i citron och ringla i någon matsked olja. Salta och peppra efter smak och servera genast.