Swedish recipe will follow

Grilled Scaloppine with warm Spinach Salad

Quick and easy Friday dish that is really delicious.

Serves 4

Let 4 thin veal cutles without bone (scaloppine) rest in room temperature for at least 30 minutes. Grill them in a very hot grill pan for 1-2 minutes on each side. Sprinkle on a lot of flaky sea salt and fresh ground pepper. In a big shallow pan heat some olive oil and cook 1 lb of baby spinach in batches very quick until wilted. Salt and pepper to taste. Add 5 oz of crumble blue cheese and a 4 tbsp of blond raisins. Serve with the scaloppine.

 

Grillad kalvschnitzel med varm spenatsallad

Så enkelt så det knappt behövs ett recept men ljuvligt och lyxigt gott.

4 portioner

 

4 skivor kalvinnanlår, ca 125 g styck

1 citron

500 g babyspenat

2 msk olivolja

120 ädelost

1 dl blonda russin

flingsalt och nymald svartpeppar

 

Ta fram köttet en timme innan tillagning så det blir rumsvarmt. Grilla det hastigt på båda sidor. Salta och peppra. Dela citronen och grilla den med snittytan ner. Fräs spenaten i lite olja så den precis börjar mjukna. Smula i osten och strö på russinen. Salta och peppra och blanda försiktig om. Servera salladen och kläm över de grillade citronerna över köttet.

Från vår bok Kombinera mat och vin/Kakao förlag