Scroll down for English recipe

Gröna bönor med hackat ägg, kapris och brynt smör

4 portioner eller 8 som förrätt/buffé

 

300 g färska eller frysta gröna bönor

olivolja

2 mjukkokta ägg

3-4 msk kapris

100 g smör

flingsalt och nymald svartpeppar

 

Skär bort eventuella fästen från bönorna och förväll dem cirka tre minuter i lättsaltat vatten tills de är mjuka men fortfarande har tuggmotstånd. Spola genast av dem i iskallt vatten genom ett durkslag. Lägg dem på ett fat och droppa över lite god olivolja. Skala och hackad äggen och strö över dem över bönorna tillsammans med kaprisen. Bryn smöret och häll över vid servering. Salta och peppra generöst.

 

IN ENGLISH

Green beans with chopped eggs, capers and browned butter

Serves 4 or 8 as a starter or side dish

 

Boil 10 oz of fresh or frozen green beans al dente, approx 3 minutes. Rinse the beans in ice cold water and place them on a serving dish. Drizzle with some olive oil. Chop 2 soft boiled eggs and scatter over the beans with 3-4 tbsp of capers. Brown 1 stick of butter and pour over. Sprinkle with sea salt and fresh pepper.