Svensk recept längre ner

Hearty Meringue Cake with Lemon Curd and Salty Liqourice

From the book Fest med systrarna von Sydow/Ica bokförlag

Serves 12-14

 

3 ready made meringue cake layers, or homemade

1 1/2 cup lemon curd

1 1/2 cup whipping cream

1 1/2 cup yoghurt, 10 % fat

15 – 20 crushed hard salty liqourice candy

1 handful of fresh raspberries

Spread the lemon curd on the meringue layers. Whip the cream and mix with the yoghurt. Add the cream mixture on top of the lemon curd. Don’t worry if it blends into the lemon curd. Assemble the cake and top with crusched liqourice candy and raspberries.

 

PÅ SVENSKA

Maffig marängtårta med leomon curd och saltlakrits

Från boken Fest med systrarna von Sydow/Ica bokförlag

Åren i USA har gjort Amy till en om möjligt ännu vildare saltlakritsfantast. Hon är också mycket nöjd med att äldsta dottern Kitty också förstår att saltlakrits är supergott. Stella rynkar på näsan och tycker det är uräckligt. Kan det ha att göra med att Kitty är född i Sverige och Stella i USA? Kombinationen hallon, citron och saltlakrits i den här tårtan är oemotståndlig för lakritsälskare. Ebba var något skeptisk mot smakblandningen, men när hon testade tårtan ändrade hon sig…

12-14 bitar

 

3 marängbottnar (färdiga eller gör själv)

1 1/2 burk (à 320 g) lemon curd

3 dl vispgrädde

3 dl turkisk yoghurt

ca 12-20 mortlade turkisk peppar-karameller

någon dl hallon till dekoration

 

Vi använde tre bottnar eftersom vi ville ha en vackert hög tårta. De färdiga marängbottnarna funkar alldeles utmärkt, men det är också enkelt att göra egna. Bred ut lemon curd på alla tre bottnarna. Vispa grädden och rör ner turkisk yoghurt. Bred ut även gräddyoghurten på alla tre bottnarna. Den får gärna blandas ihop lite med lemon curden! Lägg ihop tårtan och toppa med mortlad turkisk peppar och hallon.