English recipe will follow

Hallonsaft med citron

Barndomsminnen i en flaska. Passa på att göra saft av hallonen. Godare finns inte.

Ca 1, 8 liter

2 l hallon

1 l vatten

6 dl strösocker

2 ekologiska citroner, saft och tunt skuret skal

2 msk citronsyra

Skölj och rensa bären. Lägg det i en kastrull med vatten, socker, citronsaft- och skal samt citronsyra. Låt koka upp och sedan sjuda utan lock i cirka 10 minuter. Låt svalna och ställ sedan in kastrullen i kylen ett dygn så smakerna förstärks. Sila saften i silduk och häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara svalt.

 

IN ENGLISH

Raspberry Saft with Lemon

In Sweden we have a cooked lemonade called “saft”. It’s concentrated so you need to mix it with water. Approxymately 1 part saft and 7 parts cold water will work fine.

MIx 8 cups of fresh raspberries with 4 cups of water, 1 1/2 lb of sugar, 2 sliced organic lemons and 2 tbsp citric acid in a large pot. Let the saft simmer uncovered for 10 minutes. Cool completely and chill for 24 hours. Strain the saft and tap into clean bottles. Keep cool.