Idag avgörs Årets Svenska Måltidslitteratur 2012 i Grythyttan. Vi kan stolt meddela att vår bok Kombinera mat och vin/Kakao förlag som vi gjort tillsammans med Jens Dolk har vunnit i kategorin “Mat och dryck i kombination”. Dessutom har boken Afternoon tea/ICA bokförlag som Liselotte gjort tillsammans med Jan Gradvall på ICA bokförlag fått bästa pris i kategorin “Etniska kokböcker”. Där står Bruno Ehrs för de vackra bilderna.

 

We proudly announce that our latest cookbook Kombinera mat och vin/Kakao förlag won The Swedish Food Literature prize 2012 in Grythyttan, Sweden in the category “Food and beverage”. Even the book Afternoon Tea that Liselotte wrote together with Jan Gradvall won best prize in the category “Etnical food”. Bruno Ehrs is the photograper.


4 Responses to “Hurra vi vann! – Hurray, we won!”

  1. Catarina

    Grattis!
    Jag är väldigt sugen på båda kokböckerna faktiskt. Men jag får nog behärska mig lite, det har blivit lite väl många kokböcker på sistone… 🙂

  2. Helena

    Hej, kan ni skicka receptet på rökt paprika aioli som fattas i boken. Tack.

  3. leparfait

    Hej!
    Här kommer receptet. Hoppas du gillar det.
    Liselotte

    Rökt paprikaaioli
    4 portioner

    2 äggulor
    1 msk fransk senap
    1 msk pressad citron + 1 msk rivet skal
    1 ½ dl neutral olja, t ex rapsolja
    1 stor riven vitlöksklyfta
    1/2-1 tsk rökt paprikapulver (smoked paprika)
    salt och nymalen vitpeppar

    Mixa äggulor, senap och citronskal- och saft med stavmixer eller för hand med ballongvisp i en stor skål. Häll i oljan, först droppvis sedan i en fin stråle medan maskinen går tills det blir en tjock majonnäs. Rör i vitlök och rökt paprikapulver. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt aiolin stå och dra ett par timmar i kylen innan servering.

Leave a Reply