Ingefärsstekt rabarber/Warm ginger rhubarb with pistachios
Ingefärsstekt rabarber
Ingefära sätter sprätt på rabarbern. Serveras varmt till fin vaniljglass.
4 portioner
250 g rabarber
25 g smör
½ dl strösocker
1 tumstor bit färsk ingefära
Till servering:
Fin vaniljglass av god kvalitet
3 msk grovt hackade pistagemandlar (lätt rostade i panna)
Skär rabarbern i cirka fem centimeter långa bitar på snedden. Hetta upp smöret i stor panna och smält sockret på svag värme tillsammans med smöret. Lägg i ingefäran och blanda om. Tillsätt rabarbern och låt den sjuda cirka fyra till fem minuter tills den mjuknar men fortfarande är lite fast. Servera genast med vaniljglass av bästa kvalitet och lite lätt rostad pistagemandel.
Warm ginger rhubarb with pistachios
Serves 4
Chop 1/2 lb rhubarb stalks into 1 inch pieces. In a sauce pan melt 2 tbsp of butter and add 3 tbsp sugar. Stir until the sugar melts. Add 2 tbsp of grated fresh ginger. Tip in the rhubarb and let the rhubarb get soft, 4-5 minutes. Serve with the best vanilla ice cream you can get and sprinkle on some toasted and chopped pistachios.