Svenskt recept följer

Kale Chips

Very good. Very healthy. Very trendy.

Serves 6-8

 

Preheat oven to 225C°/390°F. In a large mixing bowl add 10 oz kale in bite size pieces. Add 1/5 cup of olive oil, 2 grated garlic cloves and 2 tsp of flaky sea salt. With your clean hands mix and knead the kale gently until all the oil and is divided between the leafs. Spread on to a baking tray and bake 5-8 minutes until crispy.

 

Grönkålschips

Väldigt gott, Väldigt nyttigt. Väldigt trendigt.

6-8 portioner

 

300 g grönkålskvistar

½ dl olivolja

2 vitlöksklyftor

flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och torka grönkålen. Skär bort bladen från mittsträngen och skär i chipsstora bitar. Lägg i en stor skål. Skala och riv vitlöken på rivjärn. Blanda olivoljan med vitlöken och ett par stora nypor flingsalt. Häll det över kålen och krama med rena händer så oljan fastnar på alla blad. Lägg dem i ett lager på en bakpappersklädd plåt och ställ in mitt i ugnen cirka 5-8 minuter tills bladen är krispiga. Servera genast.