Scroll down for English recipe
Jordgubbar och persikor med myntayoghurt
8 portioner
1 liter jordgubbar, rensade
4 väl mogna persikor
Myntayoghurt
2 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
3 msk hackad mynta
1 lime, helst ekologisk
3-4 msk florsocker
Börja med myntayoghurten. Vispa grädden och blanda med yoghurten. Blanda i myntan. Tvätta limen och finriv skalet och tillsätt det. Blanda gräddyoghurten med florsockret. Dela jordgubbarna och klyfta persikorna. Blanda det i en fin skål. Servera med myntayoghurten och gärna några småkakor.
IN ENGLISH
Strawberry-Peach Salad with Mint Yoghurt
Serves 8
Start with the yoghurt by mixing 1 cup of greek yoghurt with 1 cup of whipped cream. Add 3 tbsp of chopped fresh mint, the zest of 1 organic lime and 3-4 tbsp of confectioner’s sugar. Hull 1 qt of fresh strawberries and cut them in half. Divide 4 fresh peaches into thin wedges and mix with the berries in a bowl. Serve with the mint yoghurt and some cookies.