Scroll down for English recipe

Jordgubbar och persikor med myntayoghurt

8 portioner

 

1 liter jordgubbar, rensade

4 väl mogna persikor

Myntayoghurt

2 dl vispgrädde

2 dl turkisk yoghurt

3 msk hackad mynta

1 lime, helst ekologisk

3-4 msk florsocker

Börja med myntayoghurten. Vispa grädden och blanda med yoghurten. Blanda i myntan. Tvätta limen och finriv skalet och tillsätt det. Blanda gräddyoghurten med florsockret. Dela jordgubbarna och klyfta persikorna. Blanda det i en fin skål. Servera med myntayoghurten och gärna några småkakor.

 

IN ENGLISH

Strawberry-Peach Salad with Mint Yoghurt

Serves 8

 

Start with the yoghurt by mixing 1 cup of  greek yoghurt with 1 cup of whipped cream. Add 3 tbsp of chopped fresh mint, the zest of 1 organic lime and 3-4 tbsp of confectioner’s sugar. Hull 1 qt of fresh strawberries and cut them in half. Divide 4 fresh peaches into thin wedges and mix with the berries in a bowl. Serve with the mint yoghurt and some cookies.