Scroll down for English recipe

Jordgubbs- och halloncupcakes

10-12 normalstora eller ca 45 små

200 g mandelmassa

100 g rumsvarmt smör

2 tsk citronsaft

2 ägg

1 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

ca 100 g jordgubbar (frysta eller färska)

Frosting

60 g smör

3 dl florsocker med hallonsmak

2 dl florsocker

100 g cream cheese

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Riv mandelmassan grovt på rivjärn och blanda den med smör och citronsaft.

3. Tillsätt äggen och vispa tills smeten blivit slät.

4. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt i det i äggblandningen.

5. Fördela smeten i muffinsformar, fyll ca 2/3.

6. Dela jordgubbarna i mindre bitar och peta ner bitarna jämnt i muffinsen.

7. Grädda i ca 15 minuter eller tills de blivit genomgräddade. Låt svalna.

8. Vispa ingredienserna till frostingen med elvisp tills blandningen blivit jämn och krämig.

9. Bred eller spritsa frostingen på muffinsen.

 

IN ENGLISH

Strawberry-raspberry cupcakes

Makes 10 – 12 or 45 mini cupcakes

Preheat oven to 225°C/435° F. Grate 7 ounces of almond paste and mix with 3 1/2 ounces of soft butter and 2 tsp of lemon juice. Add 2 eggs and whisk until smooth. Mix 0,4 cups of flour with 1 tsp of baking soda and add to the wet mixture and stir careful until blended. Add a handful of chopped strawberries. Divide the batter into a greased muffinpan and bake about 15 minutes until set. Let cool. Make a simple frosting by whisking 2 ounces soft butter with 1 cup of confectioners sugar (preferably pink, with raspberry or strawberry flavour), 2/3 cups of regular confectioners sugar and 3 1/2 ounces of cream cheese with an electric whisk until fluffy. Pipe a nice swirl on each cupcake.


Leave a Reply