In November last year Liselotte spent some time in Laguna Beach, California working on a cookbook project with Swedish TV-star Maria Montazami from “Swedish Hollywood Wives”. The book was recently launched at ICA bokförlag and has a party theme. Working with Maria is always fun! She is a very professional, efficient, warm and generous person. And she is also very funny! Everyday before we left her home after one day of cooking, styling and shooting photos she always poured us a glass of wine to finish the day. Every morning when we arrived my apron was washed and dried waiting for me in her kitchen. Beautiful images by Roland Persson. Try Maria’s Summer Salad from the book!

www.mariamontazami.com www.blogg.amelia.se/maria-montazami

www.bokus.com www.adlibris.com

I november förra året spenderade Liselotte ett par veckor i Laguna Beach i Kalifornien för att jobba med ett kokboksprojekt med Maria Montazami. Resultatet är hennes andra kokbok och den här har tema fest. Det är alltid kul att jobba med Maria! Hon är en väldigt professionell, effektiv, varm och generös person. Och dessutom så rolig! Varje dag efter vi arbetat klart med matlagning, styling och fotograferande bjöd hon på ett glas vin innan vi gick. Och varje morgon hade hon tvättat mitt förkläde som låg och väntade på mig in hennes kök. De fina bilderna har Roland Persson tagit. Prova Marias sommarsallad från boken!

Svenskt recept längre ner

Maria’s Summer Salad

Maria and her husband Kamran made this salad for a Swea-lunch in Los Angeles. A success!

Serves 4

Preheat oven to 175C/350F. Arrange 4 pieces of skin and boneless salmon fillets in a ovenproof dish prepared with some olive oil to prevent sticking. Sprinkle on some sea salt and fresh pepper on the fish and bake for about 15 minutes. Make a summer salad by mixing 2 oz baby leafs, 5 oz sweet corn kernels, 2 pints of sliced strawberries and 5 oz of crumbled feta cheese. Add some olive oil and sea salt and fresh pepper to the salad and toss. Arrange on plates and top with the salmon. Drizzle on some balsamico glaze and serve.

 

PÅ SVENSKA

Marias sommarsallad

Den här salladen gjorde Kamran och Maria på en stor fest som föreningen Swea höll. Gissa om den gjorde succé!

4 portioner

600 g skinn- och benfri laxfilé

1 påse små sallatsblad, 70 g

1 liten burk majskorn,  150 g, avrunnen

1 l jordgubbar, delade

150 g fetaost, smulad

olivolja

crèma di balsmico

flingsalt och nymald svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en ugnsform med lite olja. Skär laxen i fyra portionsbitar och lägg i en form. Salta och peppra och baka cirka 15 minuter. Blanda sallatsblad, majs, jordgubbar och fetaost i en skål med lite olja och salt och peppar. Fördela det på fyra tallrikar och toppa med laxen. Ringla över lite crèma di balsamico och servera.


One Response to “Le Parfait proudly presents Fira med Maria Montazami – Le Parfait är stolta att presentera Fira med Maria Montazami”

  1. Mallan

    Hej or Hello!
    Jag tycker verkligen om Maria och har haft äran att träffa henne flera gånger.
    Lika vacker och snäll varje gång mot ALLA.
    Har hennes böcker, vin, armband men önskar
    Nu vinglas och väska … Nån gång ❤️kram mallan

Leave a Reply