Scroll down for English recipe

Margaritaräkor (recept: Mia Gahne)

4 portioner

 

800 g stora räkor, skalade

Marinad:

1 dl tequila

1 dl grovt hackad koriander

1 dl olivolja

2 vitlöksklyftor, rivna

1 jalapeno, riven

2 msk Cointreau eller Triple Sec

1 msk limesaft

Tabascosmör:

100 g smör

1 tsk Tabasco

2 vitlöksklyftor, hackade

1 lime, pressad saft

salt

 

Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i en bunke. Tillsätt räkorna och gnid in blandningen ordentligt. Täck över med plast och låt stå i kylen 2-3 timmar. Lyft upp räkorna och kasta marinaden. Trä upp dem på spett, blötlagda om du använder träspett. Smält smöret och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och håll varmt. Grilla räkorna på direkt värme i ca 3 minuter, vänd emellanåt. Lägg upp spetten på ett fat och häll över smöret. Servera genast, gärna med ett gott bröd och en fräsch sallad.

 

IN ENGLISH

Margarita Shrimps (recipe: Mia Gahne)

Serves 4

 

Make a marinade by mixing 1/2 a cup of tequila, 1/2 a cup of chopped cilantro, 1/2 cup of olive oil, 2 grated garlic cloves, 1 minced jalapeno pepper and 2 tbsp of Cointreau or Triple Sec. Add 1 1/2 lb of peeled large shrimps and let it marinade in the fridge for 2-3 hours. Discard the marinade. Divide the shrimps onto scewers and grill for about 3 minutes, turning once. Make a Tabasco butter by melting 3 oz of butter. Add 1 tsp of Tabasco, 2 minced garlic cloves and the juice of 1 lime. Add a pinch of salt to taste. Place the shrimp scewers on a serving plate and drizzle the Tabasco butter on top. Serve with some good bread and a salad on the side.