Svenskt recept längre ner

Melon Gazpacho

A cool starter perfect for a dinner party.


Serves 4

In a blender simply mix the flesh from 4 1/2 small (about 5 lb) cantaloupe melons, 2 spring onions, 1 deseeded chili, 3 tbsp fresh mint, 3 tbsp fresh cilantro, the juice from 1 lime, 1 pinch of salt and a few drops of Tabasco until a smooth soup. Add a handful of ice and mix again. Serve with a drizzle of olive oil.

 

PÅ SVENSKA

Melongazpacho 

Perfekt svalkande förrätt att inleda en middag med.

4 portioner

 

2 1/2 kg, cantaloupemelon, kyld (ca 4 1/2 st)

2 salladslökar

½ kruka mynta

½ kruka koriander

1 liten chilifrukt

1 näve is

1 lime

1 krm salt

tabasco

 

Dela och kärna ur melonerna. Gröp ur fruktköttet i en matberedare eller mixer och mixa slätt. Strimla salladslökarna grovt tvärsöver och lägg i tillsammans med mynta och koriander. Dela chilin på längden och skrapa ur kärnor och fröfästen med en liten sked. Hacka den grovt och tillsätt även den. Kör maskinen ett par varv till tillsammans med isen. Skär hälften av limen i fyra skivor och pressa resten i gazpachon. Smaka av med salt och lite grön tabasco. Servera genast, gärna i fina glas.