Scroll down for English recipe

Mexikansk caprese med krispiga krutonger och chilivinägrett

En annorlunda tolkning av den italienska salladen som vanligtvis består av tomat, mozzarella och basilika. Här kryddar vi den med mexikanska smaker som chili, lime och koriander istället. De krispiga brödkrutongerna är en fin kontrast.

4 portioner

 

5 goda, väl mogna tomater, rumsvarma

2 klumpar buffelmozzarella

1 kruka koriander

1 liten baguette

flingsalt och nymald svartpeppar

Chilivinägrett

1 pressad lime

1 tsk flytande honung

1 urkärnad och finhackad chilifrukt

1 ½ dl olivolja

 

Skär tomaterna i skivor och lägg dem på ett stort serveringsfat. Häll av osten och bryt den i bitar över tomaterna. Hacka koriandern grovt och blanda i. Bryt bitar av brödet och stek det krispigt i en panna med lite olivolja. Strö över en nypa flingsalt. Blanda ihop chilivinägretten och skeda lite över salladen. Salta och peppra. Lägg upp salladen på ett fint fat och toppa med krutongerna. Servera genast.

 

IN ENGLISH

Mexican Caprese with crispy croutons and chili vinaigrette

A Mexican twist of the traditional Italian tomato salad – Caprese. It is usually seasoned with basil but we used cilantro, lime and chili instead. Served with crispy croutons it is a lovely starter or side dish.

Serves 4

Slice 5 large ripe tomatoes and put them on a large serving plate. Crumle 1 buffalo mozzarella ball over the tomatoes. Season with sea salt and fresh ground pepper. Chop a small bunch of cilantro and scatter over the salad. Tear a small baguette in coarse pieces and fry until golden in olive oil. Add 2 pinches of sea salt and toss. Make the chili vinaigrette by mixing the juice from 1 lime with 1/2 cup of olive oil, 1 tsp of runny honey and 1 large deseeded and minced red chili. Drizzle the vinaigrette over the tomato salad and serve with the croutons.

 


Leave a Reply