Svenskt recept längre ner
Midsummer Salad
Smoked salmon and early spring vegetables make a delicious salad for a Midsummer feast.
Serves 4
On a large serving plate arrange sweet gem salat, 1 sliced green apple, 1 sliced red onion, a bunch of sliced radishes, 4 oz parboiled sugar snaps and 14 oz smoked salmon in pieces. Mix the juice of 1/2 a lemon with 3 tbsp of olive oil and add to the salad. Garnish with dill sprigs, 2 divided soft boiled eggs and 8 anchovies fillets. Sprinkle on sea salt and fresh ground pepper. Serve with sharp cheese and crisp bread.
PÅ SVENSKA
Midsommarsallad
Gör en härlig midsommarsallad med varmrökt lax och försommarprimörer i midsommar.
4 portioner
400 g varmrökt lax
1 hjärtsallatshuvud
1 stort grönt äpple, skivat
1 rödlök, strimlad
100 g lätt förvällda sockerärtor
150 g rädisor, delade
½ citron, saften
1/2 olivolja
dillkvistar
2 löskokta ägg, delade
8 sardellfiéer eller ansjovisfiléer
flingsalt och nymald svartpeppar
Dela laxen i mindre bitar. Bryt sallaten i bitar. Blanda sallat, äpple, rödlök, sockerärtor och rädisor i en stor skål och pressa över citron och blanda i oljan. Lägg upp salladen på ett vackert fat och toppa med laxen och dillen. Lägg på äggen och sardeller eller ansjovis. Salta och peppra lätt. Bjud lagrad ost och gott knäckebröd till.