Svenskt recept längre ner

Midsummer Salad

Smoked salmon and early spring vegetables make a delicious salad for a Midsummer feast.

Serves 4

On a large serving plate arrange sweet gem salat, 1 sliced green apple, 1 sliced red onion, a bunch of sliced radishes, 4 oz parboiled sugar snaps and 14 oz smoked salmon in pieces. Mix the juice of 1/2 a lemon with 3 tbsp of olive oil and add to the salad. Garnish with dill sprigs, 2 divided soft boiled eggs and 8 anchovies fillets. Sprinkle on sea salt and fresh ground pepper. Serve with sharp cheese and crisp bread.

 

PÅ SVENSKA

Midsommarsallad

Gör en härlig midsommarsallad med varmrökt lax och försommarprimörer i midsommar.

4 portioner

 

400 g varmrökt lax

1 hjärtsallatshuvud

1 stort grönt äpple, skivat

1 rödlök, strimlad

100 g lätt förvällda sockerärtor

150 g rädisor, delade

½ citron, saften

1/2 olivolja

dillkvistar

2 löskokta ägg, delade

8 sardellfiéer eller ansjovisfiléer

flingsalt och nymald svartpeppar

 

Dela laxen i mindre bitar. Bryt sallaten i bitar. Blanda sallat, äpple, rödlök, sockerärtor och rädisor i en stor skål och pressa över citron och blanda i oljan. Lägg upp salladen på ett vackert fat och toppa med laxen och dillen. Lägg på äggen och sardeller eller ansjovis. Salta och peppra lätt. Bjud lagrad ost och gott knäckebröd till.