Let us introduce Nora, our talented trainee. She is a star in the kitchen, especially when it comes to baking. This week she spoiled us with beautiful carrot cupcakes, crunchy inside and smooth on top. Nora is a very sporty girl and when she is not cross country skiing she bakes. Nora always makes the dessert when her family has a dinner party. Lucky family!

 

PÅ SVENSKA

Får vi presentera Nora, våran begåvade praktikant. Hon är en fena i köket särskilt på att baka. Den här veckan skämde hon bort oss med morots-cupcakes med knaprig insida och len topping. Nora är en väldigt sportig tjej som gärna bakar när hon inte åker skidor. Hon gör alltid desserten när det är middagsparty hemma hos hennes familj. Lyllos dem!

Svensk recept längre ner

Noras Crunchy Carrot Cupcakes

Heartwarming with a cup of chai tea.

Makes 12

Preaheat oven to 200°C/400°F. In a mixing bowl mix 1 cup and 5 tbsp flour, 2 tsp baking soda, 1 tbsp ground cinnamon, 1 tsp ground cardamum, 1 tsp ground cloves, a pinch of salt and 1 cup brown sugar. Add 3 eggs and 3/4 cup of canola oil and mix well until a smooth batter. Grate 2 medium sized carrots. Chop a handful of walnuts and mix into the batter. Divide into a muffin tin that holds 12 muffins. Bake for 20 minutes until golden. Let cool on a baking rack. Meanwhile make the frosting by mixing 7 oz of cream cheese with 3 1/2 oz of soft butter, 1 cup and 5 tbsp of confectioners sugar and the zest from 1 organic lemon. Beat well with an electric whisk until fluffy. Pipe the frosting on top of the cupcakes and decorate with toasted flaked coconut. 

 

PÅ SVENSKA

Noras knapriga morots-cupcakes

Perfekta med en kopp chai-te.

12 stycken

 

3 dl vetejmjöl

2 tsk bakpulver

1 msk malen kanel

1 tsk malen kardemumma (mortla gärna frön själv)

1 tsk malen kryddnejlika

2 dl rörsocker

1 nypa salt

3 ägg

2 dl rapsolja, ej kallpressad

2 medelstora rivna morötter

1 dl hackade valnötskärnor

Frosting

200 g cream cheese

100 g rumsvarmt smör

3 dl florsocker

1 ekologisk citron. rivet skal

Dekoration

1 dl rostade kokosflagor, alt riven kokos

 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Tillsätt äggen och oljan och rör till en slät smet. Vänd i de rivna morötterna och de hackade valnötterna. Fördela i tolv muffinsformar. Använd gärna muffinsplåt så flyter de inte ut. Grädda cirka 20 minuter. Låt svalna. Gör frostingen genom att vispa ihop cream cheese med smör med en elvisp. Tillsätt florsocker och citronskal och vispa tills det blir fluffigt. Spritsa eller bred på de avsvalnade cupcakesen och toppa med flagad kokos.

 


One Response to “Nora’s Crunchy Carrot Cupcakes – Noras knapriga morots-cupcakes”

Leave a Reply