Svenskt recept längre ner

Oven Baked Onion Rings

Easier than deep fried onion rings. A simple but yet wonderful snack to a glass of champagne.

Serves 8-10

Preheat you oven to 200C°/390F°. Line a oven tray with a parchment paper and add some oil to it. Set a side. Peel and slice 3 large onions. In a plastic bag mix 1 dl/1/4 cup of flour, 2 pinches of cayenne pepper and 1 tsp of salt. On a plate add 2 cups of bread crumbs and on a shallow dish whisk 4 eggs until well blended. Now start with adding the onion rings to the plastic bag and mix well with the flour mix. Then dip them in the eggs and finally in the bread crumbs. Arrange in one layer on the baking tray and bake for 15 minutes until golden. Sprinkle on some salt. Place on a paper towel to let excess oil be absorbed. Great with roasted garlic aioli or just a good mayonnaise.

 

PÅ SVENSKA

 

Ugnsbakade lökringar

Jag älskar hemgjorda friterade lökringar. Men det borde ju gå att göra i ugnen? Hur jag testade det här receptet för att få till det. Med panko, med polenta och olika temperaturer. Men tillslut blev det vanligt mjöl och ströbröd. Simpelt men underbart gott till ett glas bubbel.

8-10 portioner

 

3 stora gula lökar

4 ägg

1 dl vetemjöl

2 krm cayennepeppar

1 tsk salt

4-5 dl ströbröd

rapsolja, ej kallpressad

salt

 

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ringla över lite olja. Pensla ut det så det täcker pappret. Skala och skär löken i centimetertjocka ringar. Vispa upp äggen i en skål. Lägg ströbrödet i en annan skål. Häll mjöl, cayennepeppar och salt i en plastpåse och lägg i lökringarna och skaka om. Ta ut dem och doppa dem i först i ägget sedan i ströbrödet. Nu blir det kladdigt! Lägg dem i ett lager på det oljade bakplåtspapperet. Baka dem i ugnen cirka 15 minuter tills de är gyllene. Salta lätt och lägg över på hushållspapper får att rinna av. Bjud gärna aioli med rostad vitlök eller god majonnäs att doppa i.