ENGLISH RECIPE WILL FOLLOW

Päronpizza med chèvre och pistaschmandel

En härlig pizza som kan njutas i små bitar till ett glas vin.

Ca 18 små bitar

 

1 sats pizzadeg 

200 g chèvreost

2-3 mogna päron

1 klyfta citron

2 msk grovt hackad pistaschmandel

lite flytande honung

 

Sätt ugnen på 200 grader. Gör pizzadegen enligt receptet. Kavla ut degen till en stor pizza. Riv osten grovt och fördela över. Skär päronen i tunna skivor och lägg på i ett överlappande mönster. Droppa på lite citron så att de inte blir bruna. Grädda ca 15-20 minuter. Strö över pistaschmandeln och ringla över lite honung. Serveras ljummen.

 

IN ENGLISH

Pear Pizza with Chèvre and Pistachios

A lovely pizza which is a perfect match in small pieces to a glass of wine.

18 small portions

Preaheat oven to 200C°/390F°. Roll out the pizza dough (click here) to a large rectangle. Grate 7oz of chèvre over the dough. Slice 2-3 pears in thin slices and arrange in an overlapping pattern. Squeeze some lemon juice over to prevent browning. Bake for 15-20 minutes. Sprinkle on 2 tbsp of chopped pistachios and some runny honey. Serve in small pieces.