Grundrecept på pastadeg

Använd matberedare eller nyp ihop för hand.

4-6 portioner

 

1 ½ dl vetemjöl

2 ½ dl durumvetemjöl

½ tsk salt

3 medelstora ägg

2 msk vatten

 

I matberedare:

Lägg de torra ingredienserna i mixerskålen, knäck i äggen och tillsätt vattnet. Kör tills du får en slät deg. Forma degen till en boll.

För hand:

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Häll ut det i en hög på ett plant underlag. Gör en liten grop i mitten och knäck i äggen. Nyp ihop med fingrarna och tillsätt vattnet under tiden du knådare till en slät deg. Forma degen till en boll.

Lägg degen i en plastpåse i kylen i 30 minuter innan du använder den. Skär den i skivor och använd pastamaskin eller kavla ut tunna plattor för hand. Mjöla varje platta lätt innan du kör i maskin/skär till önskad pastasort. Mjöla även pastan lite så den inte fastnar ihop och lägg i högar på en ren handduk. Koka i rikligt med lätt saltat vatten ca 3-5 minuter beroende på pastans grovlek.


One Response to “Pastadeg”

Leave a Reply