Svenskt recept längre ner

Herring En Papillote

In Sweden we use herring in a salty brine (not the same as pickled herring) but you can also use any fresh fish fillets for this dish. It´s the idea of cooking in parchment paper that is so bright and delicious! Perfect summer fast food!

Serves 4-6

You need 4 sheets of parchment paper folded vertical into equal pieces. Place 4 herring fillets in salt brine or thin fillets of fresh white fish on one side of the folded paper sheet. Sprinkle with a little sea salt. Add 4 boiled potatoes cut in thin slices on top of each fish fillet. Slice 1 red onion and add along with a few sprigs of fresh dill or any herb at your choice. Finally add a knob of butter on top of every pile of fish, potatoes, onion and herbs and sprinkle generously with sea salt and fresh black pepper. Fold the remaining paper over the pile and make a tight “package” of each parchment paper by folding and  sealing the paper edges tight. Place in a hot pan or over a grill for 6-7 minutes. Open on the plate and indulge the aromas of the fish and the herbs. Serve with crisp bread and mature cheese on the side.

 

PÅ SVENSKA

 

Sill i papper

En härlig vardagsrätt som verkligen kan kallas snabbmat om du har bråttom. Det enda det behöver tänka på är att ha kokt potatis hemma. Bjud knäckebröd och lagrad ost till.

4-6 portioner

2 förpackningar steksill, 385 g styck

4 kokta potatisar

1 rödlök

4 dillkvistar

4 msk smör

4 ark bakplåtspapper

 

Vik bakplåtspapperena på mitten. Skölj sillfiléerna och placera 1-2 filéer (beroende på storlek) med skinnsidan ner på varje pappers ena halva. Skala och skiva potatisen och rödlöken och lägg ovanpå. Lägg på dillkvistar och smör. Vik över den andra pappershalvan och förslut paketen genom att tvinna ihop papperena som en ”calzone-pizza”. Lägg en eller två åt gången i het stekpanna och låt det bakas på medelvärme i cirka 6-7 minuter.

 

Från vår bok Lantlig spis/Kakao förlag  From our book Lantlig spis/Kakao förlag

 


Leave a Reply