ENGLISH RECIPE WILL FOLLOW

Philly Steak sandwich

Middagen mellan två brödbitar. Den här har ett usrprung från staden Philadelphia i USA där den serveras med ostsås. Den är så saftig ändå så jag hoppade över såsen.

1 portion

 

1 ekologisk ryggbiff, gärna hängmörad

½ grön paprika

1 liten gul lök

1 msk riven lagrad ost

flingsalt och nymald svartpeppar

1 liten baguette, gärna grov eller surdeg, delad och rostad

hot sauce till servering

 

Låt köttet få rumstemperatur. Hetta upp lite smör i en panna och låt det tystna. Lägg i biffen och låt den steka ca 3 minuter på var sida. Salta och peppra väl. Dra pannan åt sidan. Strimla paprika och lök och bryn det lätt. Salta och peppra. Skär köttet i tunna skivor. Lägg det på brödet och lägg paprika- lökblandningen ovanpå. Strö på osten och servera genast. Servera med hot sauce, t ex Tabasco.

 

IN ENGLISH

Philly Steak Sandwich
Dinner between two pieces of bread! This sandwich originally derives from Philadelphia, USA where it’s often served with cheese sauce. I skipped the sauce and replaced it with grated cheese since it’s so juicy anyway.
Serves 1 
Cook 1 small organic steak until medium. Sprinkle on some salt and pepper. Slice 1 onion and 1 small green or red pepper into strips. Cook the vegetables in a little olive oil until lightly coloured. Slice the steak into strips. Salt and pepper to taste. Slice a small baguette lengthwise and toast. Arrange the meat and the vegetables on top and sprinkle with a little grated mature cheese. Serve with hot sauce on the side.