Två franska favoriter – puylinser och merguez! Puylinser är små grön-svarta linser från Puy som är mycket delikata och behåller spänsten när de kokas. Merguez är en korv från Marocko som fransmännen tagit till sitt hjärta. Den är kryddig och smakar mustigt av bland annat chili och kanel. Både linserna och korven hittar du i välsorterad butik eller saluhall.

4 portioner

 

100 g babyspenat

4 portioner puylinser

4 merguezkorvar

1 tsk spiskummin

1 tsk kanel

10 torkade aprikoser

1 burk kronärtskockshjärtan i olja

kallpressad rapsolja

flingsalt och nymald svartpeppar

25 g pistaschnötkärnor

 

Skölj och torka spenaten. Koka linserna enligt paketet och låt dom svalna. Skär korvarna i mindre bitar och stek dem i lite olja tillsammans med kryddorna. Strimla aprikoserna och låt kronärtskockshjärtana rinna av. Blanda linserna med korven i pannan. Lägg spenaten på ett fat och toppa med linsblandningen. Blanda i aprikoser och kronärtskockor. Smaksätt med lite god kallpressad rapsolja, salta och peppra och garnera med pistaschnötkärnor.