ENGLISH RECIPE WILL FOLLOW

Reuben sandwich

En smörgås med flera historier bakom sig. En av dem är att den härstammar från den numera nedlagda delin Reuben’s Delicatessen i New York där ägaren Arnold Reuben kreerade receptet. Hur som helst är den en klar favorit med saltgurka och stark senap till.

 

1 msk osötad fransk senap

150 g kokt saltrulle i skivor

ca 1 dl surkål

2 rejäla skivor lagrad stark ost

fransk senap

2 skivor surdegsbröd av råg eller vete

smör

Till servering

Salt- eller dillgurkor, fransk senap

 

Smöra brödskivorna på båda sidor. Bred på ett lager senap på ena brödskivan. Fördela saltrulle, surkål och ost över. Lägg på den resterande brödskivan och tryck till ordentligt. Stek sandwichen lätt på båda sidor och dela den i två halvor. Servera med fransk senap och saltgurkor.

 

IN ENGLISH

Reuben Sandwich

A sandwich with several histories. One history is that it origins from Reuben’s Delicatessen in New York where the owner Arnold Reuben created it. However, it’s a favourite served with strong mustard and dill pickles.

Serves 1

 

Butter 2 pieces of rye sourdough on both sides. Spread some strong mustard on one piece. Arrange 5 oz of sliced corned beef, 2 thick slices of Swiss cheese and 1/4 cup of sauerkraut and top with the remaining bread. Grill the sandwich on low heat until both sides are brown and slice it into two pieces. Serve with strong mustard and dill pickles on the side.