Svenskt recept längre ner

In the middle of the summer we like lazy days, easy going and light food. Try our Roasted Pepper Soup packed with summer flavours.

From our book Fixa grillen/ICA bokförlag


www.bokus.se www.adlibris.se

Roasted Pepper Soup

I sometimes make a double batch and make to soups. One red and one yellow is nice to serve either as a starter or as a small dish on a buffét style dinner. Serve hot or cold with crostini and tapenade as a Mediterranean inspired dish.

8 small glasses

Grill or roast 6 large red or yellow peppers until the skin is black and blistered. Cover for 10 minutes and peel of the skin. Remove the seeds and membranes and cut into strips. Mince 1 onion and 2 garlic cloves and cook in 3 tbsp of olive oil in a large pot. Add 1 glass of white wine and let it simmer for a couple of minutes until the wine almost evaporates. Now add 7 dl/2 1/2 cup of chicken stock and let it simmer without lid for 5 minutes. Salt and pepper to taste. Using an electric mixer blend until smooth. Serve with a good virgine olive oil and crostini with tapenade.

 

PÅ SVENSKA

Hösommaren bjuder på lata dagar med lättlagad mat. Prova vår soppa på grillad paprika.

Från vår bok Fixa grillen/ICA bokförlag

www.bokus.se www.adlibris.se

Soppa på grillad paprika 

Gör gärna en dubbel sats med en gul och en röd soppa när du ändå håller på. Passar som förrätt innan grillen eller på buffébordet. Servera i små glas som aptitretare med crostini och tapenade till. God varm eller kall.

8 små glas

6 paprikor, röda eller gula

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

½ dl olivolja

2 dl vitt vin

7 dl hönsbuljong

flingsalt och nymald svartpeppar

olivolja till servering

 

Grilla paprikorna runt om så de blir svarta eller grilla dem i ugnen i 275 grader, grill. Dela i så fall paprikorna, ta bort kärnhusen och skär dem i kvartar först.

Lägg dem på en bakpappersklädd plåt med kupiga sidan upp och ställ in högst upp under grillelementet. Efter cirka 12-15 minuter har skalen blivit svarta.

Oavsett om du grillat dem över glöd eller i ugn lägger du dem i en skål med lock.

Låt de ånga av och svalna i en halvtimme och riv sedan bort det svarta skalet.

Strimla parikorna och skala och hacka lök och vitlök.

Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs lök och vitlök lätt utan att det tar färg. Lägg i paprikastrimlorna och häll på vinet. Låt det koka in i ett par minuter och häll sedan på buljongen. Låt det sjuda utan lock i fem minuter.

Mixa slätt, smaka av med salt och peppar. Servera varm eller kall med lite olivolja samt crostini med tapenade.