Roasted Pumpkin Soup

Vegetable soups tend to be so much tastier when you roast vegetables and roots instead for boiling them.

Serves 4-6

 

Preheat your oven to 225C°/435F°. Cut 1 butternut squash in half, deseed and place skin side up on a baking tray with lined with parchment paper and some olive oil. Peel and divide 1 large parsnip lengthwise and place among the butternut squash together with 1 whole unpeeled garlic. Roast for about 30 minutes until soft. Place the butternut squash and the parsnip in a food processor, squeeze the garlic cloves out of the skins and mix everything to a purée. Place into a big pot and add 2 1/2 cup of hot chicken broth. Stir and give it a boil. Salt and pepper to taste. Serve with fresh cilantro on top.

 

PÅ SVENSKA

 

Rostad pumpasoppa

Grönsakssoppor blir alltid godare om du rostar grönsaker eller rotfrukter istället för kokar.

4-6 portioner

 

1 butternut squash-pumpa, ca 1200 gram

1 hel vitlök

1 stor palsternacka

8 dl stark kycklingbuljong

salt och nymald svartpeppar

färsk koriander

 

Sätt ugnen på 225 grader. Dela pumpan mitt itu på längden och gröp ur kärnorna. Skala och dela palsternackan på längden. Lägg pumpahalvorna med snittytan ned på en bakpappersklädd plåt med lite olivolja på. Lägg den hela oskalade vitlöken bredvid samt palsternackan med snittytan ned. Ställ in plåten ett steg under mitten i ugnen och rosta i ca 30 minuter. Pumpan ska vara mjuk när du sticker i den. Låt det svalna lite. Gröp ur köttet ur skalet på pumpan och lägg i en matberedare. Kläm ut vitlöken och gröp ur innanmätet ur palsternackan och lägg i det. Mixa till en slät puré. Lägg det mixade i en stor kastrull och späd med buljongen och hetta upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite färsk koriander på toppen.

 


Leave a Reply