English recipe will follow

Asiatisk råbiff med vaktelägg

Om du inte testat råbiff förut kan du börja med den här som har mycket smak av chili, koriander och sesamfrö. Den här biffen är utmärkt till förrätt eller som en lättare kvällsrätt med en rejäl portion sallad till.

4 portioner

 

300 g oxfilé av bästa kvalitet

1 salladslök

1 chilipeppar

1 tsk rosépeppar

2 tsk sesamolja

2 tsk flingsalt

nymald svartpeppar efter smak

Till servering

4 vaktelägg

1 tsk rostade sesamfrön

70 g blandade späda sallatsblad

nymald svartpeppar

Dressing

3 msk sesamolja

1 pressad lime

1 tsk flytande honung

1 tsk riven ingefära

1 tsk japansk soja

 

Ta bort eventuella senor och fett runt köttet. Hacka köttet mycket fint. Strimla salladslöken fint, dela chilin på längden och ta bort kärnor och fröfästen genom att skrapa med en tesked. Hacka chilin fint. Blanda det med köttet och vänd försiktigt i rosépeppar, sesamolja, salt och rejält med svartpeppar. Fördela i fyra lösa högar, platta till lite och gör en liten fördjupning i varje. Skär bort toppen på vakteläggen och häll bort det mesta av vitan. Placera ett ägg i varje fördjupning. Strö på resten av löken och chilin och toppa med lite sesamfrön. Dra ett par varv med pepparkvarnen. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och dressa salladen väl. Servera den till biffarna tillsammans med limeklyftor.

 

Lisen tipsar

När du gör din egen råbiff är hygienen a och o. Vältvättade händer, ren kniv och skärbräda och snabbt in i kylen. Däremot är det godast när biffarna inte är helt kylskåpskalla när du serverar. Köttet ska vara superfärskt och av toppkvalitet. Satsa gärna en extra slant för bra kött.

 

IN ENGLISH

Asian Steak Tartar with Quail Eggs

If you are a rookie when it comes to Steak Tartar you should try this spicy version packed with cilantro, chili and sesame seeds. Fab as a starter or a light supper with a big green salad on the side.

Serves 4

Mince 10 oz of the best beef sirloin you can get. Add 1 minced spring onion, 1 deseeded and minced chili, 1 tsp of pink peppercorns, 2 tsp of toasted sesame oil, 2 tsp of sea salt and generously of fresh black pepper. Divide the mixture in 4 loose stacks and sprinkle with some more minced chili, cilantro and toasted sesame seeds. Crack 4 quail eggs and get rid of the egg white. Place one eggshell with the yolk on each steak tartar. Serve wtih a salad on the side preferably with an asian style dressing.

 


Leave a Reply