Scroll down for English recipe

Rostad sparris med ädelost 

Det bästa tillbehöret eller som en inledning på en god middag.

4 portioner

 

1 knippe sparris, 250 g

1 msk olivolja

flingsalt och nymald svartpeppar

100 g ädelost

ev crema di balsamico, gärna med smak av fikon

 

Sätt ugnen på 225 grader. Skär av den nedersta torra delen av sparrisen. Lägg sparrisen i en ugnsform och droppa över oljan. Rosta i ca 10-12 minuter tills den får lite färg. Tag ut och salta och peppra. Smula över osten och servera genast. Bjud gärna lite crema di balsamico till.

 

IN ENGLISH

Roasted asparagus with blue cheese

Serves 4

 

Preheat the oven to 225 C°/435 F°. Trim the dry ends of 1 bunch of green asparagus. Place the stalks in a roasting pan and add a splash of good olive oil and a pinch of sea salt and fresh ground pepper. Roast for 10-12 minutes until crispy. Crumble on 3 oz of blue cheese. Drizzle on a few drops of good crema di balsamico and serve as an appetizer or as a side dish.