Svenskt recept längre ner

Sashimi

One of the easiest starters you can make but so delicious. It’s all about the ingredients. Spend some extra on a high quality salmon.

Serves 8

Slice 1 lb of fresh salmon fillet in thin slices. Make a marinade by mixing 3 tbsp of tamari soy (or other light soy sauce), 1 tbsp of sesame oil, 1 tbsp of lime juice and 1 tsp of runny honey. Arrange the salmon slices on a large serving plate and drizzle the marinade over. Cover and chill 30 minutes. Garnish with black sesame seeds and fresh watercress or other cress of your choice.

 

PÅ SVENSKA

 

Sashimi

Den här måste vara bland den godaste och enklaste förrätten man kan göra. Allt hänger på råvarorna. Lägg lite extra på en fin bit lax.

8 portioner

 

400 g laxfilé, gärna Salmalax

Marinad

3 msk tamarisoja

1 msk sesamolja

1 msk pressad lime

1 tsk flytande honung

rostade sesamfrön, svarta eller vita

Dekoration

Vattenkrasse, alt andra skott, t ex ärtskott

 

Skär laxen i så tunna skivor du kan. Lägg ut dem lite ”vågigt” på ett stort fat. Rör samman ingredienserna till marinaden och häll över. Låt marinera i kylen 30 minuter. Strö på sesamfrön vid servering. Garnera gärna med vattenkrasse eller andra vackra skott.