Jag fullkomligt älskar skaldjur och det första jag gör när jag reser är att leta upp en bra fisk- och skaldjursrestaurang. Chansar varenda gång och trycker helt ogenerat i mig den ena molusken efter den andra. Gärna råa. Det är bara en gång i London som det gick riktigt illa men jag ska bespara er den historien.

När det är höst och vattnet är kallare är skaldjurssäsongen på topp. Nu kan vi frossa i musslor, ostron, krabbor och hummer. Ostron och krabba är några av mina favoriter. En krabba är som en hel måltid för den är så mättande. Godast är att äta den naturell på amerikanskt vis med smält smör med en droppe vinäger att doppa det söta köttet i. Men man kan också göra goda rätter med krabba. Ostron är lyxigt, rått och sexigt. Ska självklart helst ätas råa men för nybörjare är gratinerade en “fegvariant” som också är mycket god.

IN ENGLISH The fall means colder water and excellent seafood. I really love seafood and one of the first things I do when I am travelling is to visit a good seafood restaurant. I prefer the raw bar before cooked seafood, especially when it comes to oysters. But cooked is a good alternative for beginners. Baked oysters are delicious. Crab and lobster are so good just cooked and then dipped into melted butter with a small splash of vinegar. They can also be baked in different ways like oysters.