Scroll down for English recipe

Snabb jordgubbssylt

Tänk att det kan gå så fort att göra sylt. Med Syltsocker gör du en härlig jordgubbsylt på ett par minuter.

Ca 12 dl


2 l  jordgubbar, delade

1 kg Dansukker Syltsocker

 

Rensa och dela bären. Blanda bär och socker i en gryta. Koka upp bären långsamt under omrörning. Koka ca 2 minuter och skumma. Ta av grytan från värmen. Låt sylten stå 15 minuter innan den öses upp i steriliserade burkar. Sätt på lock.

 

IN ENGLISH

Quick Strawberry Jam

In Sweden we have a smart convenience product called “syltsocker”, “jam sugar”. If you can’t get hold of that make a simple jam with just berries, sugar and some lemon juice. It won’t last to long so spoil yourself with jam every morning.

 

Hull and chop 1 quarter of fresh strawberries and place in a wide skillet. Add 1/2 cup of sugar and 1 tbsp of fresh lemon juice. Cook over medium heat 10-15 minutes and stir frequently until the jam becomes thick. Transfer to sterilized jars, seal and chill.