Scroll down for English recipe

Snittar med rökt laxmousse

10 st

 

10 skivor pumpernickel, kavring eller annat mörkt bröd

200 g kallrökt lax, urbenad och skinnfri

100 g cream cheese

2 dl crème fraiche

1 schalottenlök

2 msk hackad gräslök

½ gurka i tunna skivor

salt och nymalen vitpeppar

 

Gör så här:

1. Kantskär brödet.

2. Mixa laxen, osten och crème fraiche.

3. Hacka schalottenlöken. Tillsätt det och gräslöken till laxröran.

4. Smaka av med salt och peppar och fördela moussen på 5 brödskivor. Lägg på gurkskivorna.

5. Lägg över de övriga brödskivorna så att det blir som dubbelmackor och dela dem diagonalt så att det blir trekantiga snittar.

 

IN ENGLISH

Pumpernickel sandwiches with smoked salmon mousse

Serves 10

Cut 1/2 a pound skin- and boneless smoked salmon into cubes and place in a food processor. Add 1/4 a pound of cream cheese and 1/4 a pound of crème fraiche and mix well until smooth. Mince 1 shallot and a small bunch of chives. Add to the salmon mixture and season with salt and fresh ground black pepper. Cover with plastic wrap and put the mousse in the fridge over night or at least 1 hour. Spread on 5 pumpernickel slices and top with fresh thin cucumber slices. Put another bread slice on top and cut in half.

 

Rostbiffsnittar

10 stycken

 

10 skivor vitt formbröd

5 msk majonnäs

1 1/2 tsk riven färsk pepparrot

5 skivor skivad grillad rostbiff

5 salladsblad

salt och nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

1. Kantskär brödet.

2. Blanda majonnäs och pepparrot och smaka av med salt och peppar.

3. Bred majonnäsen på 5 av brödskivorna.

4. Vik över en skiva rostbiff och täck med återstående brödskivor.

 

IN ENGLISH

Roast beef sandwiches

Serves 10

 

Mix 5 tbsp of good quality mayonnaise and 1 1/2 tsp grated horseradish. Season with salt and fresh ground black pepper. Spread the mixture on 5 white bread slices. Top with a thin slice of roast beef (deli style) and a lettuce leaf. Top with another slice of bread and cut in half.